1%

A Dobogó Egyesület évek óta dolgozik azon, hogy olyan szabadidősport tevékenységeket biztosítson mindenki számára, mely változatos, kalandos, s kihívást jelent.

Hogyan lehet az 1 százalékról rendelkezni?

Az 1%-ról rendelkező nyilatkozat az adóbevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának kitöltésével teheti ezt meg.

Szükséges adatok:

  • A kedvezményezett neve: Dobogó Természetjáró és Hegymászó Egyesület
  • A kedvezményezett adószáma: 18517350-1-17

Segítünk:

1. Nyomtasd ki a már általunk kitöltött nyilatkozatot. Megtalálod itt: PDF ( Ha az egyházas 1%-ról nem kívánsz rendelkezni, a második részt ne töltsd ki. A nyilatkozatokat ne válaszd szét akkor sem, ha csak az egyiket töltötted ki.)

2. Tedd kis borítékba, melyre feladóként NEVED, LAKCÍMED ÉS AZ ADÓSZÁMOD pontosan tüntesd fel.
3. A lezárt, és ragasztáson aláírt borítékot küldd el az illetékes NAV (=APEH) hivatalnak, vagy add át munkáltatódnak.
4. Önadózó, egyéni vállalkozó vagy ÁFA fizetésre kötelezett magánszemély a bevallási csomag “perforált” ívén tudja az adó 1% felajánlását megtenni.

A nyilatkozatok beadási határideje:

1. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély vagy, akkor  2020.február 29-ig adhatod le adóbevallásod, és vele együtt az adó 1%-áról szóló rendelkező nyilatkozatot.

2. Amennyiben magánszemélyként küldöd be adóbevallásod, ami egyben tartalmazza az adó 1%-áról rendelkező nyilatkozatot is, 2020.május 20-ig küldheted el az adóhivatalhoz.

3. Amennyiben elektronikusan kívánod beküldeni adóbevallásod, az ehhez szükséges keretprogram, valamint a 2016. évre vonatkozó szja adatlap letölthető az NAV oldaláról. Adójának 1 %-áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet 2020.május 20-ig. Kérjük, írd be adószámunkat: 18517350-1-17
4. Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkeztél az adó 1%-áról, később is lehetőséged van feladni a rendelkezést; egészen 2020.május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban vagy elektronikus formában.

Elérhetőségünk:

A Dobogó Egyesületet a dobogoegyesulet (kukac) gmail.com e-mail címen érheted el.